ANSVSA își propune să asigure siguranța alimentelor de Paște prin controale riguroase destinate sacrificării mieilor. În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale din 2025, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) va desfășura verificări tematici la nivel național. Aceste acțiuni sunt menite să prevină riscurile de toxiinfecții alimentare, garantând astfel siguranța alimentelor pentru consumatori.
Medicul veterinar va controla procesul de sacrificare a mieilor, care se va desfășura exclusiv în abatoare autorizate sau în centre de sacrificare temporare, conform normelor de igienă și bunăstare animală. Aceasta va avea loc între 9 și 19 aprilie 2025, în intervalul orar 07:00 – 17:00. Inspectarea transportului mieilor va fi realizată atât de inspectori DSVSA, cât și de polițiști, asigurându-se respectarea reglementărilor sanitar-veterinare.
Carnea de miel, destinată consumului, va fi comercializată doar cu certificat sanitar-veterinar, marcată corespunzător. Produsele care provin din centrele temporare pot fi vândute direct consumatorilor, fără a fi distribuite altor unități alimentare. De asemenea, ANSVSA va verifica și comercializarea ouălor și produselor lactate, subliniind necesitatea respectării normelor de igienă în procesul de vânzare. În acest context, toate produsele alimentare trebuie să fie obținute din surse autorizate, asigurându-se astfel sănătatea consumatorilor.
Citeste tot articolul
Sursa & Foto Credit- “cronicaolteniei.ro”
contact: medialux85@gmail.com
Notă pentru publicații: Știrile sunt preluate automat din feed-ul Google News sau în urma unor acorduri scrise cu publicațiile. După cum observați, este specificată sursa, creditul foto și linkul către articolul integral. Dacă doriți ca articolele dumneavoastră să nu mai fie preluate, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, și le vom întrerupe imediat.
Reclamatii & Reporturi Stiri
contact: medialux85@gmail.com
Cititi Termeni si Conditii
#Dolj #Cum #face #sacrificarea #mieilor #Paște